Trainingen, cursussen & workshops voor communicatie en bewustwording

Persoonlijke ontwikkeling, effectieve communicatie en bewustwording, betere gezondheid, innerlijke rust, samenwerking en de richting in je leven bepalen. 

Al onze trainingen zijn effectief, interactief en praktisch. Wij zorgen voor een veilige leeromgeving en we werken meestal met kleine groepen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen door inzicht en ervaren.

 

We maken gebruik van in de praktijk bewezen principes en modellen. De trainingsvorm, de praktijkvoorbeelden en de oefeningen kunnen we uitbreiden en flexibel aanpassen. Daardoor kunnen we ook gemakkelijk maatwerktrainingen bieden voor bedrijven of specifieke leervragen.

 

Betere communicatie & betere relaties en persoonlijke ontwikkelingTraining en opleiding

Je verbetert je inzicht en bewustzijn, waardoor je jezelf en anderen beter leert kennen. Je leert beter communiceren zodat het wederzijds begrip in relaties verbetert. Je leert beter samenwerken en daardoor betere resultaten behalen bij alles wat je nastreeft. Klik op een van de onderstaande links voor een beschrijving van de training. Voor de prijzen en de cursusdata verwijzen we je graag naar onze agenda.

Je verbetert je inzicht en bewustzijn, waardoor je jezelf en anderen beter leert kennen. Je leert beter communiceren zodat het wederzijds begrip in relaties verbetert. Je leert beter samenwerken en daardoor betere resultaten behalen bij alles wat je nastreeft. Voor bedrijven kunnen de trainingen, indien gewenst, op maat worden aangepast.

 

Persoonlijke effectiviteit en communicatie

Welzijn en emotionele gezondheid

Succesvol ondernemen en loopbaanontwikkeling

 


 

Avondcursus Basiscursus NLP – Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP

In deze cursus maak je kennis met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Met NLP leer je om je innerlijke krachtbronnen in te zetten, zodat je krachtiger en evenwichtiger in het leven staat. Een belangrijk onderdeel is het vergroten van je communicatieve vaardigheden. Je leert hoe communicatie naar de ander werkt, maar ook de grote invloed van je communicatie met jezelf. Je wordt je bewust van je persoonlijke communicatie: je taal-, denk- en gevoelspatronen en je leert die van anderen te herkennen.

NLP is een heel praktische toonaangevende methode die wordt toegepast in alle omgevingen en situaties waar mensen iets willen realiseren of bereiken vanuit hun persoonlijke kracht. De cursus omvat daarom niet alleen theoretische kennis en modellen, maar ook het toepassen ervan in praktische oefeningen, zodat je positieve resultaten in je werk en privéleven gaat realiseren en ervaren.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus:

 

 • Ontstaansgeschiedenis en achtergrond van NLP
 • NLP-communicatiemodel van de subjectieve beleving
 • Ladder van gevolgtrekkingen
 • NLP-vooronderstellingen als basis voor succes
 • Rapport maken
 • Hulpbronnen verankeren
 • Inzicht krijgen in doelen en waarden

 

Duur van de cursus: deel I 8 avonden, vervolgcursus (deel II) 8 avonden.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende workshop en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 

 


 

Verbindend communiceren (Geweldloze communicatie)

Giraf - Verbindend communicerenBetere relaties door anders te communiceren

Samenwerken, samen zijn, iets opbouwen, delen, samen groeien, bij dit alles speelt communicatie een belangrijke rol. De manier waarop je communiceert, is bepalend voor de relatie die je creëert en de resultaten die je bereikt.

Helder communiceren schept niet alleen duidelijkheid, maar ook vertrouwen tussen mensen en vergroot de beleving van geluk. Duidelijke communicatie vergroot de effectiviteit en het hebben van succes. Inzicht in de eigen beleving en begrip voor de beleving van de ander schept niet alleen een diepere band, maar maakt het mogelijk om steeds meer een win-win situatie te creëren. Dit is Verbindend communiceren.

Verbindend communiceren, in Nederland ook bekend onder de naam Geweldloze communicatie, of in het Engels Non-Violent Communication, is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall Rosenberg.

 

Tweedaagse training Verbindend communiceren

Wil je ontdekken wat Verbindend communiceren (Geweldloze communicatie) voor jou kan betekenen? In deze training maak je kennis met de principes en je leert deze toepassen. Je leert:

 • Het model in vijf stappen (waarneming, gevoel, behoefte, verzoek en empathisch aanwezig zijn)
 • De valkuilen: verwarring over waarneming/oordeel, gevoel/gedachte, behoefte/strategie, verzoek/eis
 • Bewustwording van gevoelens en behoeften
 • Symboliek van giraf en jakhals in de communicatie

 

En je leert dit toe te passen in de oefeningen in communicatieve vaardigheden (waaronder het vertalen van waarneming/gevoel/behoefte, het laten benoemen daarvan door partijen, samenvatten en ‘back-tracking’)

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende workshop en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 

CoachingBasistraining Verbindend communiceren

Leer een nieuwe taal: anders denken, anders communiceren

In deze vijfdaagse training ga je intensief aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die je helpen om helder en effectief te communiceren. Dit doe je aan de hand van de onderwerpen waarneming, gevoel, behoefte, verzoek en empathie. Actief luisteren, met respect voor elkaar spreken en bewust zijn van wat je samen wilt bereiken zijn hierin belangrijke elementen. Je leert omgaan met verschillen, te verwoorden wat je nodig hebt en verbinding te maken met wat de ander nodig heeft, ongeacht hoe hij of zij zich uit. Tegelijk leer je jezelf beter kennen en krijg je handvatten voor persoonlijke ontwikkeling en kun je beperkende patronen omzetten in bekrachtiging. Als je je deze taal eigen maakt, zijn ruzie en conflict niet meer nodig.

 

De training is praktijkgericht en bestaat steeds uit een stukje theorie, een oefening, een demonstratie en eindigt met een evaluatie. Je kunt je op de training voorbereiden door het boek Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg te lezen.

 

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

VERTEL!

Vertel!

Boeiend vertellen en presenteren

“Onze verwevenheid met verhalen beschouw ik als een onontkoombaar goed. Die is onontbeerlijk. De hele grandeur van het menselijk bestaan ligt in ons vermogen tot verbeelding en verzinsels. In het vertellen van een geschiedenis vol overdrijving en pathos."

Connie Palmen interview in Filosofie Magazine, februari 2010.

 

Maar als je een goed verhaal hebt, hoe vertel je het dan? Of je nou een verhaal wilt vertellen voor je plezier of als een presentatie voor je werk, in kleine of in grote kring, wat kun je dan doen om je publiek te boeien? Hoe zorg je ervoor dat je verhaal ‘binnenkomt’ en hoe maak je authentiek contact met je publiek?

 

Dat kun je leren tijdens VERTEL! Met behulp van leuke oefeningen leer je op een actieve manier over de ontmoeting met je publiek:

 • Voor een groep staan en authentiek contact maken
 • Het delen van je verhaal
 • Voorbereiden vanuit diverse perspectieven
 • Het beeldend vertellen van je verhaal

 

Deze praktijkgerichte training is bedoeld voor iedereen die zijn/haar vaardigheden in vertellen en presenteren wil verbeteren in alle mogelijke situaties. Of het daarbij nu gaat om een bedacht of werkelijk gebeurd verhaal, om het presenteren van jezelf of een organisatie, de boodschap komt krachtiger over als er aansluiting wordt gemaakt met de doelgroep en het verhaal goed verteld wordt.

 

Na afloop van de training kennen de deelnemers de deelnemers de basisprincipes van VERTEL! en kunnen deze toepassen:

 • Voorbereiding, veiligheid en verbeelden
 • Eerlijk en echt
 • Ruimte, relatie en ritme
 • Totaal aanwezig zijn
 • Empathie en inleven
 • Lichaamstaal en laat het gebeuren!

 

De geleerde vaardigheden kunnen direct worden toegepast. Een leuke en energieke dagtraining met afwisselend een boeiende uitleg en veel leuke oefeningen. Aan het einde van de dag ben je in staat om je verhaal voor te bereiden en boeiend en beeldend te vertellen.

 

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

Triskelmethode

Een betere gezondheid en minder stress!

De Triskelbasistraining volgt op de eendaagse training De helende kracht van je emoties. We gaan dieper in op saboterende patronen, negatieve spiralen en je krijgt inzicht hoe negatieve lading uit het verleden je welzijn en gezondheid verminderen. Door het verwijderen van blokkerende lading geef je ruimte aan het zelfhelende vermogen van het lichaam en ervaar je meer vrijheid in je leven. Als je de basistraining hebt doorlopen kun je de positieve intentie achterhalen van delen van je persoonlijkheid en emotionele verwonding helen. Je leert de taal van het onderbewuste. Deze training is ook geschikt voor therapeuten die de Triskelmethode in hun praktijk willen toepassen.

 

De helende kracht van je emoties

triskel-rood-blauw

In deze eendaagse training maak je kennis met de Triskelmethode voor heling en integratie. Een belangrijk onderdeel van deze bijzondere methode is de communicatie met het onderbewuste. In deze training ga je hiermee aan de slag en leer je emotionele lading, d.w.z. emoties en stress die bij herinneringen uit het verleden horen, te verwijderen. Hierdoor kun je je dagelijkse stress loslaten, krijg je meer grip op je emoties en bevorder je je gezondheid. Deze workshop is ook geschikt voor therapeuten die deze technieken in hun praktijk willen toepassen.

 

Onderdelen zijn:

 • Kennis nemen van de werking van de drie breinen en bewustzijnslagen
 • Inzicht in eigen functioneren, stress en emotionele lading
 • Communiceren met het eigen onderbewuste, door gebruik te maken van meditatieve trance
 • Emotionele lading herkennen en neutraliseren; herstellen van balans

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 

Basistraining Triskel

Angst de baas en grip op je stress

De Triskelbasistraining volgt op de eendaagse training De helende kracht van je emoties. We gaan dieper in op saboterende patronen, negatieve spiralen en je krijgt inzicht hoe negatieve lading uit het verleden je welzijn en gezondheid verminderen. Door het verwijderen van blokkerende lading geef je ruimte aan het zelfhelende vermogen van het lichaam en ervaar je meer vrijheid in je leven.

Als je de basistraining hebt doorlopen kun je de positieve intentie achterhalen van delen van je persoonlijkheid en emotionele verwonding helen. Je leert de taal van het onderbewuste. Deze training is ook geschikt voor therapeuten die de Triskelmethode in hun praktijk willen toepassen.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

Zin in succes!Vertel

Als het op zakelijk, financieel en persoonlijk gebied goed gaat, dan voelt dat ook goed en ben je daar gelukkig mee. Maar wat als het niet (meer) zo goed gaat?

 

Met de training Zin in succes! kom je (weer) op de goede weg. Je ontdekt ‘jouw pad met hart’ en krijgt inzicht in je talenten en drijfveren waardoor je jezelf krachtiger kunt presenteren. Je leert wat je comfortzone is en hoe je deze kunt vergroten om meer succes te realiseren. Je leert herkennen tegen welke zaken je bewust of onbewust aanloopt die je weerhouden van succesvol zijn. Je leert de geheimen van goede doelen stellen en de planningsmethode om je doelen te bereiken. Je leert om passie in je werk te brengen en te houden. Hierdoor kun je je bedrijfsactiviteiten krachtiger richting geven en succesvoller maken.

 

Succes begint bij jezelf en de training Zin in succes! is een leuke, zinvolle en energieke investering in jezelf om te leren wat je zelf kunt doen om succes te realiseren.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

Verbindend onderhandelen

Succesvol onderhandelen!Verbindend-onderhandelen

Herken je dit: je hebt een druk gezin en je zou willen dat je partner wat meer bijdraagt aan het huishouden, je baas wil je extra taken geven terwijl je bordje al veel te vol is, jij en je partner hebben verschillende wensen voor jullie vakantie… Verbindend onderhandelen kan worden toegepast als je samen met mensen leeft of werkt en je hebt verschillende standpunten, een conflict of tegengestelde belangen die je niet zomaar opzij wilt zetten, als de verschillende standpunten niet met elkaar te verenigen lijken.

 

Als het gaat om kwesties die belangrijk genoeg zijn om er tijd voor uit te trekken en te zoeken naar een oplossing die voor jullie beiden (of beide partijen) oké is; dan is Verbindend onderhandelen een uitstekend instrument om een win-win situatie te creëren. Verbindend onderhandelen gaat dieper in op de belangen en positieve intenties van beide partijen. Vanuit de welwillende houding die hierbij ontstaat en de extra informatie die je krijgt ga je op zoek naar creatieve oplossingen waar beide partijen van profiteren.

 

De methode sluit aan op de principes van The Harvard Negotiation Project en de methode Verbindend communiceren van Marshall Rosenberg.

 

Training Verbindend onderhandelen - tweedaagse training

Je leert de beste onderhandelingsresultaten te bereiken die goed zijn voor alle partijen. Je leert voor je eigen belangen op te komen en tegelijk de relatie goed te houden. Je leert dat onderhandelen leuk en bevredigend kan zijn.

 

In deze training ga je intensief aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die je helpen om succesvol te onderhandelen. Dit doe je aan de hand van de principes van:

 • Verbindend communiceren: 
  • feitelijke waarneming
  • gevoel
  • behoefte
  • verzoek
  • empathie

 

 • Excellent (principieel) onderhandelen:
  • Scheid de mensen van het probleem.
  • Richt je op belangen en zienswijzen, niet op posities.
  • Zoek oplossingen in het wederzijds belang.
  • Gebruik objectieve criteria.
  • Ontwikkel je alternatieven.

 

In de tweedaagse training wordt dieper ingegaan op de principes en communicatieve vaardigheden. De stof wordt uitgebreid behandeld en er is veel ruimte voor toepassing en aanleren van de vaardigheden.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

MindfulnessRoos

Door middel van aandachtstraining, meditatie, reflectie en bewustwording leer je beter omgaan met de drukte van alledag, gevoelens van stress en onvrede. Je leert anders te kijken naar je problemen en gevoelens en bewust te worden van je lichaam. Je krijgt handvatten om de drukte in jezelf tot rust te brengen en ontspannen te zijn. Daarnaast ga je kijken naar de oorzaken van je stress en hoe je hier anders mee om kunt gaan. Vanuit inzicht en oefening ontstaat een keuze om het leven anders te zien en te beleven.

 

Mindful Energy Training

Mindfulness helpt je om je bewuster te worden van wat er in je omgaat en stress te verminderen. In de Mindfulness Energy Training (MET) kom je bewust in beweging en leer je je aandacht bij jezelf te houden terwijl je actief bent.

MET kan gezien worden als mindful bewegen met een boodschap. De doorstroming van vitale energie wordt bevorderd en tegelijkertijd krijg je inzicht in alternatieve manieren om om te gaan met allerlei situaties in het dagelijks leven. Terugkerende elementen daarbij zijn: uitleg en toelichting, milde lichaamsoefeningen, lichamelijke en geestelijke ontspanning.

 

De cursus bestaat uit 2 blokken van 5 bijeenkomsten van twee uur. Je kunt je opgeven voor 1 of 2 blokken.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende cursus en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

Wij organiseren regelmatig trainingen op het gebied van communicatie en groei voor meer grip op je emoties en gezondheid en samenwerking.

Ook bieden we cursussen voor persoonlijke effectiviteit en communicatie & samenwerking in onze praktijkruimte in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant) en op locatie voor zakelijke klanten in de regio Vught, Den Bosch, Tilburg, Zaltbommel, Oss, Nijmegen, Eindhoven, Weert, Roermond. De praktijk is goed te bereiken met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Veghel (Meierijstad), Uden, Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch.

Wij kunnen ook op locatie trainingen verzorgen door het hele land.