Spiegel aan het einde van het jaar 3

Reflecteren: een blik in de spiegel

De maand december is voor veel mensen een natuurlijk moment om te reflecteren op het leven en ook om vooruit te kijken. De dagen zijn kort, de natuur keert in zichzelf en bereidt zich voor op de nieuwe lente, al is die nieuwe lente midden in de winter nog niet zichtbaar en voelbaar. Voor mensen geldt dat blijkbaar ook als we op de drempel staan tussen het oude en het nieuwe jaar.

Op veel momenten in je leven kom je voor een drempel te staan. Drempelmomenten waarop je jezelf kunt afvragen: ‘Wat laat ik achter mij? Wat neem ik mee? Waar ga ik naar toe? Waar verlang ik naar? Waar maak ik mij zorgen over? Wat maakt het lastig voor mij om deze drempel over te gaan? Wat zou mij helpen om deze drempel over te gaan?’

 

Deze periode van het jaar kan van moment tot moment allerlei gemengde gevoelens losmaken. Met aan het ene uiterste blijdschap en genieten van elkaars gezelschap en aan het andere uiterste verdriet over verlies en gevoelens van eenzaamheid. 

Een drempel maakt een scheiding tussen wat achter en wat voor je ligt en symboliseert daarmee zowel een einde als een begin. Wij bieden je in deze blog graag een spiegel aan met reflectievragen. Je kunt deze vragen op je laten inwerken en ze voor jezelf beantwoorden. Of misschien bespreken met iemand die dicht bij je staat.

Vooruitkijken

Ieder einde is ook een nieuw begin. 

Wij wensen je een zinvolle reflectie op de drempel tussen het oude en het nieuwe jaar.

Dat je in het nieuwe jaar
Mag luisteren naar de stem van je hart
Dat jouw verlangen de bron mag zijn
Voor de creativiteit in je leven 

In de woorden van Teresa van Avila: 
Het belangrijkste is niet: 'veel nadenken', maar 'veel liefhebben'
Dat je mag leren datgene te doen wat de meeste liefde in je opwekt!

Ook in 2019 willen wij ons graag weer inzetten voor het helpen van mensen en het ontwikkelen en geven van mooie cursussen op het gebied van communicatie en persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarbij zetten wij natuurlijk graag ook de met succes toegepaste Triskelmethode in voor het activeren van De helende kracht van je emoties.