Elk moment

Elk moment is de moeite waard om met een glimlach te begroeten.
Toen ik dat las in het boek waarin ik bezig was, moest ik even glimlachen: ‘echt, elk moment? Dat lijkt me nogal sterk uitgedrukt’.

Maar toch …

Er wordt veel van ons gevraagd in het leven van alle dag: verantwoordelijkheden, ziekte, pijn, verlies, relatieproblemen, zorg voor kinderen, zorg voor ouders, zorg voor jezelf.

En als het teveel wordt merk je dat aan voortdurende onrust in je lichaam en in je geest.

Sta eens even stil bij wat je allemaal van jezelf verlangt: ‘Ik wil dat iedereen mij aardig vindt. Ik wil niet dat iemand iets verkeerds over mij zegt. Ik wil dat wat ik zeg en doe bij anderen in goede aarde valt. Ik wil niet dat iemand mij kwetst. Ik wil niet dat er dingen gebeuren waarvan ik niet gediend ben. Ik wil dat alles precies volgens mijn wensen verloopt. Ik wil succesvol zijn. Ik moet sterk zijn. Ik wil een goede ouder zijn. Ik wil ook een keer genieten, maar ik moet altijd eerst ... Ik wil controle. Ik wil …’ [1]

Dat is nogal wat en bovendien geef je jezelf daarmee een onmogelijke opdracht, want het meeste daarvan heb je helemaal niet onder controle. Het zou meer rust geven als je jezelf van die onmogelijke opdracht kunt bevrijden en meer accepterend in het leven komt te staan. Daar past die glimlach op elk moment dan wel weer goed bij.

Vanaf 26 oktober staat onze mindfulnesscursus weer gepland. Mindfulness is bij uitstek gericht op het verwelkomen van elk moment. Al die onrustige gedachten loslaten en aankomen in het Nu. Zodat je tot rust komt en jezelf kunt richten op wat echt belangrijk is in je leven.


Er is nog plaats en je kunt je aanmelden via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie: zie onze agenda.

 

 

 

[1] Vrij naar: Michael Singer. Geluk zonder voorwaarden.