Wat heb jij nodig om een doorstart in je loopbaan te maken?

Jan werkt al 25 jaar bij dit bedrijf. Hij weet nog goed hoe hij begon in een functie als monteur, hij werkte graag met zijn handen en repareerde apparatuur bij klanten. Hij genoot van de klantcontacten en deed zijn werk goed en met veel plezier. Dat viel ook zijn werkgever op en in de loop van de jaren maakte hij een mooie carrièregroei door. Nu werkt hij al 10 jaar als leidinggevende op een interne afdeling. Hij mist het vuur van vroeger. Het bedrijf is sterk gegroeid en de laatste jaren een paar keer gereorganiseerd en nu is er sprake van opnieuw een bezuinigingsronde. Jan is er moe van, hij heeft het niet meer naar zijn zin maar weet niet wat hij anders zou kunnen doen. “Als dit zo doorgaat zie ik mijn toekomst somber in en ik moet nog tot mijn 67e” denkt hij.

Piet is op zijn 51e ontslagen vanwege een reorganisatie. Hij heeft jarenlang met veel plezier en succesvol gewerkt in diverse bedrijven en heeft veel ervaring als manager en als adviseur. Hij schat zijn kansen om weer aan de slag te komen goed in: “Natuurlijk ben ik wat ouder, maar bedrijven zitten te springen om mensen met mijn kennis en ervaring”. Na 10 afwijzingen op zijn sollicitaties komt zijn zelfvertrouwen toch wat onder druk te staan. Toch blijft hij optimistisch en sterk, want hij is altijd al een doorzetter geweest. Gelukkig heeft hij een redelijke ontslagvergoeding ontvangen en kan hij financieel wel een periode overbruggen, maar het niets doen en de vele afwijzingen geven hem een nutteloos gevoel.

Mia is 54 en sinds 2 jaar op zoek naar een nieuwe baan. In haar loopbaan heeft ze bij verschillende bedrijven gewerkt. Toen de kinderen klein waren heeft ze haar carrière onderbroken om voor hen te zorgen. Maar zodra de kinderen wat ouder werden ging ze weer parttime werken. In haar laatste baan werkte ze drie dagen per week als projectmedewerker. Toen het project afgerond was, was er voor haar geen plek meer en haar contract werd niet verlengd. Daarna is het niet gelukt om een nieuwe baan te vinden. Iedere maand vraagt ze zich opnieuw af hoe ze financieel moet rondkomen. Ze heeft goed betaald werk nodig om het weer wat beter te krijgen, maar schat haar kansen somber in. “Ik ben te oud en daarom word ik niet aangenomen” zegt ze.

Het kan iedereen overkomen dat je een doorstart moet maken in je carrière. Als je tot je 67e moet blijven werken voor je met pensioen gaat is het natuurlijk wel belangrijk dat je werk hebt en dat je gemotiveerd bent. Als Talentmanager helpen wij doorstarters graag om zich te heroriënteren en te presenteren en je kansen op succes te vergroten.

Wil je een doorstart maken? Neem dan contact met ons op, wij helpen je om van je doorstart een succes te maken!