In de bus naar den Bosch raak ik in gesprek met Marjan, ze is geïnteresseerd in mijn werk en heeft soms ook wel eens behoefte aan ondersteuning.

“Hoe gaat dat dan precies?” vraagt ze.

“Nou, mensen komen naar ons toe met een hulpvraag. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld het oplossen van stressklachten, lichamelijke klachten, problemen in relaties of op het werk. Of ze willen iets leren, zoals: beter communiceren, grenzen stellen, omgaan met lastige situaties, enz.”

“Stel dat jij contact met ons opneemt, dan beginnen we met een gratis intakegesprek. Je vertelt over je hulpvraag en we kijken samen of je bij ons aan het juiste adres bent. Het is belangrijk dat er ook een ‘klik’ is tussen ons, want het gaat om persoonlijke zaken en dan is het belangrijk om je veilig te voelen. “

“En dan, wat doe je daarna?” vraagt ze.

“Daarna is het maatwerk. Bij lichamelijke klachten pakken we stress of energetische problemen aan met NSR of hypnotherapie. Bij coaching onderzoeken we samen wat je nodig hebt. Daarbij sta jij centraal; uitgangspunt is dat jij alle talenten in huis hebt om het leven te leiden dat bij jou past. Wij helpen je om je daarvan bewust te worden en je verder te ontwikkelen. Het draait meestal om vragen als: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?”

De bus stopt, ze neemt mijn visitekaartje aan. “Ik bel je nog,” zegt ze terwijl ze uitstapt. De bus trekt op, door het raampje zie ik haar langzaam uit het zicht verdwijnen.

Zwevend op de wind