Een fijne werksfeer en gemotiveerde medewerkers, dat wil iedere ondernemer toch? Maar hoe bereik je dat dan? Bij Avila coaching weten we dat open communicatie, waarbij ieder betrokken wordt, een essentieel element is. Ondernemers voelen dit vaak intuïtief ook wel aan, maar het lukt hen niet altijd om dit ook werkelijk te realiseren.

Praktijkvoorbeeld

Laatst kwam ik bij een kapperszaak in den Bosch die al jaren door een echtpaar wordt gerund. Ze hebben vijf parttime medewerkers in dienst. Er is veel concurrentie en ze moeten er allemaal flink de schouders onder zetten. Daar is niks mis mee, want dat hoort bij het ondernemerschap, maar helaas is er wel een ander probleem. Hun twee beste medewerkers kunnen niet goed met elkaar overweg. Ze willen hen niet kwijt, maar er moet wel snel iets aan gebeuren. De eigenaars hebben gemerkt dat praten wel helpt, in ieder geval een tijdje. Maar loopt het nooit echt lekker en bovendien kost al dat praten hen eigenlijk te veel tijd en energie.

Wat doe je dan?

Investeren in de begeleiding van je medewerkers loont de moeite en in de eerste plaats is de leidinggevende daar de aangewezen persoon voor, maar niet altijd. Misschien omdat het niet zijn of haar vak is, maar soms ook omdat medewerkers niet altijd vrijuit praten, uit angst dat het tegen hen gebruikt kan worden.

Een deskundige coach dan vaak heel snel resultaten bereiken. De sfeer knapt enorm op en de motivatie en betrokkenheid van je medewerkers verbetert. En misschien het grootste pluspunt; je kunt je met je vak bezig houden!