‘Alleen die dag breekt aan waarop we wakker zijn.’ (Henry David Thoreau).

We leven in een wereld waarin veel van ons gevraagd wordt. Terwijl we van het een naar het ander rennen zijn onze gedachten al weer afgedwaald naar de problemen die we op ons pad zien. We denken aan wat er gisteren gebeurde of aan wat er straks nog moet gebeuren en daardoor merken we nauwelijks op wat we hier en nu aan het doen zijn. We verlangen naar rust en kijken uit naar het weekend of de volgende vakantie of naar het moment dat die lastige klus achter de rug is. Ons lichaam is hier maar onze gedachten zijn op een andere plaats, in de toekomst of in het verleden. Hoe zou het zijn om weer thuis te komen in je lichaam en op te merken dat je nu tot rust kunt komen en genieten? Dat kan met mindfulness.

Mindfulness tegen de drukte en stress van alledag

Mindfulness betekent opmerkzaamheid, opmerkzaam op een bijzondere manier: met open milde aandacht in het hier en nu. Het betekent dat je wakker wordt uit de waan van de dag en leert dat het leven alleen uit momenten bestaat en dat het leven plaats vindt in het moment van nu. Het leert je met een milde houding op te merken wat er nu is. Het leert je rust en vrede te vinden in het huidige moment want vandaaruit ontwikkelt zich het volgende moment.

Mindfulness vraagt om dagelijkse oefening, maar is eenvoudig te leren. Met meditatie en prettige andere oefeningen leer je wakker te zijn, hier en nu. Zo leer je rust en vrede te vinden, midden in de turbulentie van het leven en vermindert je stress.

We geven regelmatig een cursus mindfulness, waarin je samen met anderen leert mediteren en genieten van de oefeningen. Kijk in onze agenda wanneer de eerstvolgende cursust start, of neem contact met ons op voor meer informatie.