Zonlicht door het blad
Het zacht suizen van de wind
Heerlijke herfstdag

Het is 17 september, nog een paar dagen zomer voordat de herfst weer komt.

Lopend in de natuur zou je kunnen denken dat de herfst al begonnen is. De grond voelt zacht onder mijn voeten, de wind is koud en af toe valt er een druppel regen. Het is stil in het bos vandaag, het lijkt wel of de vogels zich hebben teruggetrokken in het dunner wordende bladerdak. Hier en daar zijn die bladeren al verkleurd, dat geeft prachtige effecten als het zonlicht er doorheen valt. Ik adem diep in en uit, en ruik de geur van de aarde die door mijn hond is losgewoeld. Al mijn zintuigen zet ik in om het hier en nu waar te nemen. Geen werk, geen spel, geen zorgen, hier sta ik stevig, hier ben ik vrij.

Bij mindful wandelen, loop je niet om ergens te komen. Je loopt om te genieten van het aanraken van de aarde. Om te genieten van wat je waarneemt met je zintuigen en waar je ook gaat, daar ben je.

Als je meer wilt weten van mindfulness en hoe je kunt leren aankomen in het hier en nu, neem dan contact met ons op. Of geef je op voor een van onze mindfulness-cursussen.

Zoek je een moment van rust? Luister dan hier eens naar een van onze geleide meditaties.