06-4347 5558  -    info@avilacoaching.nl

Bedroefd

Dit is de vijfde blog in een serie van zes met als onderwerp: De helende kracht van je emoties, geluk, boos, bang, bedroefd en blij.

Verlies hoort bij het leven. Natuurlijk weten we dat wel.

Wording, groeien, bloeien, daarna vergaan
Aan alles wat bestaat is dat gegeven
‘t Hoort erbij, ’t is de grond van ons bestaan
Mooi gezegd, maar moeilijk in het leven

Verlies is vaak zo lastig te aanvaarden
Verlies doet pijn, je ontkent en blijft verlangen
Verlies berooft je zinnen van hun waarde
Verlies blijft in je aandacht steeds gevangen

Als die sluier valt trek ik mij terug
Want iets in mij, dat kwetsbaar is, doet pijn
Mijn ogen branden, mijn gedrag wordt stug
Wat ik verloren heb, zal nooit meer zijn

Traag rollen regendruppels langs de ruiten
Het voelt koud in mij, ’t is ook koud daarbuiten

 

HV 

We leven vaak met een gevoel dat alles hetzelfde zal blijven: ons gelukgevoel, onze mooie baan, onze relaties, onze gezondheid en zelfs ons leven.

Als je dan toch geconfronteerd wordt met verlies dan doet dat pijn. Het kost tijd om dat verlies te verwerken, om te rouwen. Dat is natuurlijk en dat hoeven we niet te ontkennen.

Als het verlies tot je doordringt, word je geconfronteerd met de pijn. Het is als een wond die pijn doet. Een fysieke wond heeft verzorging en tijd nodig om te genezen. Dat geldt ook voor de verwonding door verlies.

Soms is het verlies zo groot dat de wond nooit helemaal genezen zal, er blijft altijd een litteken achter. Een litteken dat soms nog pijn doet.

Soms kun je na het verlies wel leren om er een nieuwe betekenis aan te geven. Omdat het verlies ook bijdraagt aan een verdieping van je levenservaring. Als dat gebeurt zal dat bijdragen aan zingeving en spirituele groei Dat is iets dat je achteraf kunt beseffen, maar je kunt het niet afdwingen.

 

 

 

 

Contactinformatie

Avila coaching
Gerard Smuldersstraat 32
5966 NT America (Horst aan de Maas) 

Jonker Speelmanstraat 10
5473 CB Heeswijk-Dinther (Bernheze)

   Andrea: 06-4347 5558
   Harry: 06-2113 9270
   info@avilacoaching.nl

 

Bereikbaarheid

Onze praktijk voor coaching en therapie is gevestigd in America (Horst aan de Maas, Noord-Limburg) en Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant). Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straat.

Openbaar vervoer
Avila  coaching in America is ook via openbaar vervoer bereikbaar; vanaf station Horst-Sevenum (trein) is het een korte fietsafstand (± 15 minuten) met de OV-fiets.
Avila coaching in Heeswijk-Dinther is bereikbaar met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch, of per fiets vanuit Schijndel, Veghel (Meijerijstad), Berlicum, Middelrode, Den Dungen (Sint-Michielsgestel), Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Uden.