0413 303 848  -    info@avilacoaching.nl

Bedroefd

Dit is de vijfde blog in een serie van zes met als onderwerp: De helende kracht van je emoties, geluk, boos, bang, bedroefd en blij.

Verlies hoort bij het leven. Natuurlijk weten we dat wel.

Wording, groeien, bloeien, daarna vergaan
Aan alles wat bestaat is dat gegeven
‘t Hoort erbij, ’t is de grond van ons bestaan
Mooi gezegd, maar moeilijk in het leven

Verlies is vaak zo lastig te aanvaarden
Verlies doet pijn, je ontkent en blijft verlangen
Verlies berooft je zinnen van hun waarde
Verlies blijft in je aandacht steeds gevangen

Als die sluier valt trek ik mij terug
Want iets in mij, dat kwetsbaar is, doet pijn
Mijn ogen branden, mijn gedrag wordt stug
Wat ik verloren heb, zal nooit meer zijn

Traag rollen regendruppels langs de ruiten
Het voelt koud in mij, ’t is ook koud daarbuiten

 

HV 

We leven vaak met een gevoel dat alles hetzelfde zal blijven: ons gelukgevoel, onze mooie baan, onze relaties, onze gezondheid en zelfs ons leven.

Als je dan toch geconfronteerd wordt met verlies dan doet dat pijn. Het kost tijd om dat verlies te verwerken, om te rouwen. Dat is natuurlijk en dat hoeven we niet te ontkennen.

Als het verlies tot je doordringt, word je geconfronteerd met de pijn. Het is als een wond die pijn doet. Een fysieke wond heeft verzorging en tijd nodig om te genezen. Dat geldt ook voor de verwonding door verlies.

Soms is het verlies zo groot dat de wond nooit helemaal genezen zal, er blijft altijd een litteken achter. Een litteken dat soms nog pijn doet.

Soms kun je na het verlies wel leren om er een nieuwe betekenis aan te geven. Omdat het verlies ook bijdraagt aan een verdieping van je levenservaring. Als dat gebeurt zal dat bijdragen aan zingeving en spirituele groei Dat is iets dat je achteraf kunt beseffen, maar je kunt het niet afdwingen.

 

 

 

 

Contactinformatie

Avila coaching

Schoolstraat 13
5473 GD Heeswijk-Dinther

  0413 303 848

  info@avilacoaching.nl

Bereikbaarheid

Onze praktijk voor coaching en therapie is gevestigd in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant). Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straat.

Avila  coaching is ook goed bereikbaar via openbaar vervoer, buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch, of per fiets vanuit Schijndel, Veghel (Meijerijstad), Berlicum, Middelrode, Den Dungen (Sint-Michielsgestel), Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Uden.