06-4347 5558  -    info@avilacoaching.nl

Relatieverslaving

Je kunt niet met elkaar en je kunt niet zonder elkaar of je bent voortdurend bang de ander te verliezen. We spreken dan van relatieverslaving of co-dependentie (co-dependency). Als je veel ruzie hebt met je partner, je ervaart veel afwijzing en je kan hem of haar ook niet loslaten, dan is dat een bron van stress. Bindingsangst is de andere kant van dezelfde medaille: Aantrekken en afstoten of opofferen afgewisseld met boosheid en de neiging om de ander te straffen. Onzeker voelen, laag zelfbeeld en verlatingsangst.

Mogelijk heb je al meerdere relaties gehad en komen bepaalde relatieproblemen telkens terug. Of je merkt dat je steeds meer aan jezelf gaat twijfelen en je onzeker voelt. Dan heb je mogelijk te maken met gaslighting, een vorm van manipulatie waarbij je de ander macht over je probeert te krijgen. Degenen die gebruik maakt van gaslighting kan heel zelfverzekerd overkomen, maar voelt diep van binnen een grote onzekerheid.

  Ja, ik wil graag een fijnere relatie!

 

Als je deze afhankelijkheid wilt doorbreken en je er zelf niet meer uitkomt dan helpen wij je graag om je problemen bij de oorzaak aan te pakken en oplossingen te vinden die blijvend zijn. Dat kan met coaching, therapie & training.

 

Verbinding in je relaties

Inzicht in je eigen rol binnen je relatie en relatieproblemen en waarom bepaalde thema’s zich blijven herhalen is de eerste stap op weg naar meer verbinding met wat je zelf nodig hebt. Vandaaruit kun je meer verbinding krijgen in je relatie. Er wordt gekeken naar de onderliggende problematiek en je leert verantwoordelijkheid voor je eigen gevoelens te nemen en er meer te zijn voor jezelf. 

Met de therapeutische begeleiding verbeter je je eigenwaarde, een laag zelfbeeld wordt getransformeerd naar eigenliefde en je bent minder bang om alleen te zijn. Je hoeft jezelf niet meer klein te maken en de ander voortdurend te pleasen. Heling van onverwerkte emoties, traumatische gebeurtenissen helpen je om evenwichtig en zelfbewust in je relatie te staan.

Ervaringen van anderen

Ik had een negatief zelfbeeld en kwam telkens weer in relaties waarin ik me afhankelijk voelde en die me heel veel stress gaven. Ik heb mijn relatieverslaving losgelaten en heb nu voor het eerst een relatie waarin ik me gewaardeerd voel.
Annelies, Uden
---♥---


We hadden voortdurend relatieproblemen. We hebben geleerd echt naar elkaar te luisteren en onze behoeften uit te spreken, zonder verwijten.
Joost, Veghel (Meierijstad, Noord-Brabant)
---♥---
 

Klinkt dit hoopgevend? Geef jezelf een kans en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in onze praktijk voor coaching & therapie in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant) of America (Horst aan de Maas, Limburg).

Verandering en herstel zijn wél mogelijk! Avila coaching biedt effectieve hulp en je kunt snel terecht. Vergoeding zorgverzekeraars mogelijk, afhankelijk van je zorgpolis.

Lees ook ons boek De helende kracht van je emoties

 Wij zijn lid van de volgende beroepsorganisaties::

 
 
 

 

Contactinformatie

Avila coaching
Gerard Smuldersstraat 32
5966 NT America (Horst aan de Maas) 

Jonker Speelmanstraat 10
5473 CB Heeswijk-Dinther (Bernheze)

   Andrea: 06-4347 5558
   Harry: 06-2113 9270
   info@avilacoaching.nl

 

Bereikbaarheid

Onze praktijk voor coaching en therapie is gevestigd in America (Horst aan de Maas, Noord-Limburg) en Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant). Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straat.

Openbaar vervoer
Avila  coaching in America is ook via openbaar vervoer bereikbaar; vanaf station Horst-Sevenum (trein) is het een korte fietsafstand (± 15 minuten) met de OV-fiets.
Avila coaching in Heeswijk-Dinther is bereikbaar met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch, of per fiets vanuit Schijndel, Veghel (Meijerijstad), Berlicum, Middelrode, Den Dungen (Sint-Michielsgestel), Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Uden.