06-4347 5558  -    info@avilacoaching.nl

EMDR

Een snelle en bewezen effectieve methode om onverwerkte, akelige en beangstigende ervaringen te verwerken. Bij psychische en emotionele klachten. Maar trauma kan ook de oorzaak zijn van fysieke klachten. Gelukkig kun je er iets aan doen!

Als je iets schokkends hebt meegemaakt zoals een auto-ongeval, geweld of getuige van geweld, verlies van een geliefde, baan of gezondheid dan kan het zijn dat je daar in vast blijft zitten. Soms realiseer je je niet eens dat je klachten verbonden zijn aan de gebeurtenis.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing ) werkt ook bij onverwerkte ervaringen uit het (verre) verleden. Het kan dan gaan om verwaarlozing, seksueel misbruik, beleving van onveiligheid. Deze nare ervaringen hebben, soms zonder dat je het weet, invloed op hoe je nu in het leven staat en hoe je omgaat met problemen. Als je merkt dat je vastloopt of klemzit, dan kan de oorzaak liggen in onverwerkte emotionele gebeurtenissen die opgeslagen zijn in je onderbewuste. 

Hoe werkt EMDR?

Tijdens de therapie wordt gebruik gemaakt van sets van oogbewegingen, waardoor de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest.

Vingerbeweging

Het wordt daardoor steeds gemakkelijker om aan de oorspronkelijke gebeurtenis of periode terug te denken.

In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden zelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner. Maar het kan ook zijn dat minder onprettige aspecten van dezelfde situatie naar voren komen.

Een andere mogelijkheid is dat er spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende, betekenis aan de gebeurtenis geven. Deze effecten dragen ertoe bij dat de nare ervaring steeds meer een plek krijgt in de levensgeschiedenis van de persoon.

Bij welke klachten?

EMDR is oorspronkelijk ontwikkeld voor het behandelen van trauma's en wordt daarvoor zeer succesvol toegepast.

Er is inmiddels steeds meer bewijs dat emotioneel beladen herinneringen en beelden ook een belangrijke rol spelen bij andere klachten zoals chronische pijn, depressie, eetstoornissen en verslavingen, waaronder co-dependentie ofwel relatieverslaving. Om deze reden wordt EMDR ook vaak bij deze problemen en stoornissen toegepast, meestal als onderdeel van een breder behandelplan. 

Soorten klachten die kunnen ontstaan naar aanleiding van onverwerkte gebeurtenissen:

- Herbeleven van de ervaring (PTSS)
- Vermijdingsgedrag m.b.t. de ervaring
- Stress en verhoogde alertheid
- Schaamte of schuldgevoel
- Slecht humeur
- Depressie
- Angsten
- Paniek
- Slecht zelfbeeld
- Slaapproblemen
- Relatieproblemen
- Onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK).

 

Klinkt dit hoopgevend? Geef jezelf een kans en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in onze praktijk voor coaching & therapie in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant) of America (Horst aan de Maas, Limburg).

Verandering en herstel zijn wél mogelijk! Avila coaching biedt effectieve hulp en je kunt snel terecht. Vergoeding zorgverzekeraars mogelijk, afhankelijk van je zorgpolis.

Lees ook ons boek De helende kracht van je emoties

 Wij zijn lid van de volgende beroepsorganisaties::

 
 
 

 

Contactinformatie

Avila coaching
Gerard Smuldersstraat 32
5966 NT America (Horst aan de Maas) 

Jonker Speelmanstraat 10
5473 CB Heeswijk-Dinther (Bernheze)

   Andrea: 06-4347 5558
   Harry: 06-2113 9270
   info@avilacoaching.nl

 

Bereikbaarheid

Onze praktijk voor coaching en therapie is gevestigd in America (Horst aan de Maas, Noord-Limburg) en Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant). Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straat.

Openbaar vervoer
Avila  coaching in America is ook via openbaar vervoer bereikbaar; vanaf station Horst-Sevenum (trein) is het een korte fietsafstand (± 15 minuten) met de OV-fiets.
Avila coaching in Heeswijk-Dinther is bereikbaar met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch, of per fiets vanuit Schijndel, Veghel (Meijerijstad), Berlicum, Middelrode, Den Dungen (Sint-Michielsgestel), Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Uden.