06-4347 5558  -    info@avilacoaching.nl

Trauma

Trauma kan ontstaan door een of meerdere schokkende gebeurtenissen, zoals een ernstig verkeersongeluk, verlies van een dierbare, seksueel misbruik, geweld of door omstandigheden gedurende langere tijd, zoals verwaarlozing, pesten of andere onveilige situaties.

Ook getuige of dader zijn van ernstige situaties waar anderen slachtoffer van zijn kan psychisch trauma veroorzaken. Je kunt merken dat je gevoelig en kwetsbaar bent voor bepaalde situaties of je voelt weinig levenslust, bent somber of depressief. Anderen zijn juist altijd bezig en ervaren geen rust in zichzelf. Onverwerkte emotionele gebeurtenissen (trauma’s) hebben invloed op je leven en kunnen leiden tot psychische en fysieke klachten.

Trauma betekent wond en emotionele wonden ofwel psychotrauma kun je zien als een vastzittende knoop, waardoor je niet in staat bent flexibel te reageren en je dus niet vrij bent. Gelukkig kun je een trauma verwerken. 
 

  Ja, ik wil meer welzijn!

 

Grip op je emoties en gedachten

De transformatie zit hem in het losmaken van de knoop, zodat er meer beweging mogelijk is. Letterlijk, in de zin van stroming van energie in het lichaam. Maar ook de psychische energie komt vrij, waardoor er meer keuzemogelijkheden ontstaan en er ruimte ontstaat voor verandering en groei. Belemmerende patronen worden getransformeerd, omgezet, in bekrachtigende patronen. Dat kan zijn door te leren anders te kijken naar de gebeurtenis(sen) en er andere conclusies uit te trekken.

Je emoties worden minder heftig en beter te dragen; je hoeft ze niet meer te vermijden of onderdrukken. Je herinnering aan de feitelijke ervaring verandert niet, maar wel hoe je ermee om bent gegaan, de gedachten en gevoelens die je erbij had. De ervaring krijgt een plek en je bent meer in staat om vanuit overzicht en vrijheid te kiezen hoe je reageert als er vergelijkbare situaties zijn. Uiteindelijk kun je er sterker van worden doordat je ervan leert en weet dat je zelfs deze nare ervaringen hebt aangekund.

Trauma als oorzaak

Trauma kan zich op vele manieren uiten. Herken je deze symptomen:

•  Indringende gedachten, onrust, hyperactiviteit
•  Lichamelijke klachten, lusteloosheid, somber
•  Slecht contact met vrienden en familie, relatieproblemen
•  Nachtmerries, concentratieproblemen
•  Het steeds opnieuw herbeleven van de gebeurtenis
•  Prikkelbaarheid, woede, schaamte,
•  Je onbegrepen en miskend voelen, spanningsklachten
•  Schrikachtig zijn, dromerig of teruggetrokken gedrag
•  Isolement, alcohol-/drugsmisbruik
•  Verminderde prestaties, problemen op het werk

 

Vroeger werd ik veel gepest. Ik was altijd aan het overleven en alert op wat er fout kan gaan. Nu voel ik me goed met mezelf en doe ik dingen waar ik energie van krijg.
Marian, Den Bosch
---♥---


Ik was altijd bezig mezelf te bewijzen. Nooit goed genoeg. Die last is van me afgevallen en ik heb meer plezier in mijn werk en gezin.
Leonie, Eindhoven
---♥---

Effectieve traumatherapie en coaching

Er zijn veel klachten die voortkomen uit emotioneel trauma. Tijdens de sessies word je je bewust van je gedachten en hoe die je ondermijnen. Je raakt meer vertrouwd met je emoties, je angsten, verdriet of boosheid, en je leert deze te verzachten en te (ver)dragen, samen met je traumatherapeut. Door acceptatie van wat er was, ga je leren loslaten met zachtheid naar jezelf.

Onderliggende zaken als min of meer verborgen negatieve overtuigingen over jezelf, onverwerkte emoties worden getransformeerd, waardoor je meer rust en vertrouwen in jezelf ervaart en met meer vertrouwen in het leven staat en keuzes kunt maken.

De therapeutische methodes die wij o.a. inzetten zijn de Triskelmethode, NLP, hypnotherapie, transactionele analyse en Voice dialogue. De Triskelmethode is een vorm van hypnotherapie die technieken van EMDR en NLP omvat en waardoor de mogelijkheden en de effectiviteit groter worden.


Na mijn ongeluk was ik heel gespannen bij het autorijden en ik vermeed het zo veel mogelijk.
Nu kan ik weer ontspannen met de auto de weg op en kan ik overal naartoe!

David, Schijndel (Meierijstad, Noord-Brabant)
---♥---
 

Dankzij de Triskelmethode kon ik ervaringen verwerken die ik mij bewust niet meer goed kon herinneren. De communicatie met mijn onderbewuste, in de rijke symbolische taal ervan, heeft mij heling gebracht. Nu ervaar ik een veilige basis in mezelf. Veel fijner leven!
Annet, Uden (Noord-Brabant)
---♥---

Klinkt dit hoopgevend? Geef jezelf een kans en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in onze praktijk voor coaching & therapie in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant) of America (Horst aan de Maas, Limburg).

Verandering en herstel zijn wél mogelijk! Avila coaching biedt effectieve hulp en je kunt snel terecht. Vergoeding zorgverzekeraars mogelijk, afhankelijk van je zorgpolis.

Lees ook ons boek De helende kracht van je emoties

 Wij zijn lid van de volgende beroepsorganisaties::

 
 
 

 

Contactinformatie

Avila coaching
Gerard Smuldersstraat 32
5966 NT America (Horst aan de Maas) 

Jonker Speelmanstraat 10
5473 CB Heeswijk-Dinther (Bernheze)

   Andrea: 06-4347 5558
   Harry: 06-2113 9270
   info@avilacoaching.nl

 

Bereikbaarheid

Onze praktijk voor coaching en therapie is gevestigd in America (Horst aan de Maas, Noord-Limburg) en Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant). Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straat.

Openbaar vervoer
Avila  coaching in America is ook via openbaar vervoer bereikbaar; vanaf station Horst-Sevenum (trein) is het een korte fietsafstand (± 15 minuten) met de OV-fiets.
Avila coaching in Heeswijk-Dinther is bereikbaar met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch, of per fiets vanuit Schijndel, Veghel (Meijerijstad), Berlicum, Middelrode, Den Dungen (Sint-Michielsgestel), Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Uden.