06-4347 5558  -    info@avilacoaching.nl

Burn-out

Voel je je al langere tijd leeg en vermoeid? Of je kunt je niet goed concentreren en je voelt overspannen, besluiteloos of neerslachtig. Je energie is op en heb je hulp nodig? Je kunt je snel geprikkeld of kwaad voelen of je hebt angsten of paniekaanvallen.

Andere symptomen zijn veel piekeren, een uitgeblust en lusteloos gevoel.

Burn-out betekent ‘opgebrand’. En opgebrand betekent dat je eerst hebt gebrand. Te lang gebrand of te hevig. Nu is de energie op. Ook kunnen er allerlei lichamelijk klachten ontstaan, zoals hartkloppingen, hoofdpijn, slapeloosheid, kortademigheid, pijn in spieren, nekpijn, rugpijn, hypochondrie, darmklachten etc. Daar kun je iets aan doen!

 

  Ja, ik wil me graag vitaal voelen!

 

Misschien heb je veel stress gehad of heel lang de lat te hoog gelegd en wilde je absoluut voorkomen dat je fouten maakte. Het kan ook zijn dat je veel stressvolle situaties hebt meegemaakt op het gebied van werk, relaties, bijvoorbeeld scheiding of verlies van een dierbare, of geldzorgen, zorgen om je kinderen, of mantelzorg voor familie. Je hebt het lang volgehouden, maar ineens lukt het niet meer. 

Holistische aanpak van burn-out

Met de coaching & therapie van Avila coaching maak je de eerste stappen in de richting van herstel: een eerste hulp bij burn-out. Je krijgt inzicht in je eigen innerlijke patronen (denken, voelen, doen) die je onderuit halen en aanleiding zijn voor stress en paniek. Je krijgt handvaten om met stressfactoren en lastige situaties om te gaan en leert beter voor jezelf zorgen. Leren grenzen stellen en opbouw van je lichamelijke kracht en uithoudingsvermogen.

Tegelijkertijd pak je de emotionele en psychische oorzaken aan die hebben geleid tot je klachten. Hierbij kan het gaan om onverwerkte emoties en overtuigingen die je voorheen hebben geholpen, maar je nu in de weg zitten. Je gaat leren voor je eigen welzijn en gezondheid te zorgen, waardoor je vitaliteit herstelt. Je wordt je eigen coach!


Ik heb nog nauwelijks hartkloppingen. De paniek is weg. Meer rust in mijn lijf en beter slapen. Ik begin weer zin in dingen te krijgen.
Mirjam, Schijndel (Meierijstad)
---♥---

Ik voelde me opgejaagd en overspannen. Nu ben ik rustiger en heb meer energie. Ben goed in contact met mijn lijf.
Ronald, Nistelrode (Bernheze)
---♥---

 

Symptomen van burn-out

Ieder mens is uniek en burn-out kan zich op veel manieren uiten. Vaak komen daarbij deze symptomen voor:

 • Piekeren en veel zorgen maken
   
 • Uitgeblust gevoel, vermoeidheid
   
 • Op scherp staan, nerveuze tics
   
 • Onzekerheid, twijfelen, besluiteloosheid
   
 • Veel irritaties, boosheid, frustratie, overspannen gevoel
   
 • Moedeloosheid, somber
   
 • Slecht slapen
   
 • Paniekaanvallen
   
 • Onrust in je lijf, spanningen
   
 • Fysieke klachten als hartkloppingen, rugpijn, duizelingen etc.
   
 • Neiging tot verslavend gedrag
   
 

Effectieve coaching en therapiePad-met-hart

Tijdens de sessies word je je bewust van je gedachten en hoe die je ondermijnen. Je raakt meer vertrouwd met je emoties, je zorgen, twijfels en angsten, en je leert ze te verzachten en te (ver)dragen. Door acceptatie van wat er is, ga je leren loslaten met zachtheid naar jezelf. Je leert je hoofd leeg te maken en je te ontspannen. Je raakt vertrouwd met je gevoelens en behoeften en je kunt jezelf beter geven wat je nodig hebt. Ook onderliggende zaken als negatieve overtuigingen over jezelf, onverwerkte emoties en trauma worden aangepakt, waardoor je meer rust en vertrouwen in jezelf ervaart en met meer vertrouwen in het leven staat en de klachten van je burn-out over gaan.
 


Ik was heel moedeloos. Nu weet ik weer wat ik wil. Heel fijn om weer op te gaan bouwen en vitaler te voelen.
Erik, Veghel (Meierijstad)
---♥---

 Wij zijn lid van de volgende beroepsorganisaties::

 
 
 

 

Contactinformatie

Avila coaching
Gerard Smuldersstraat 32
5966 NT America (Horst aan de Maas) 

Jonker Speelmanstraat 10
5473 CB Heeswijk-Dinther (Bernheze)

    Andrea: 06-4347 5558
   Harry: 06-2113 9270
   info@avilacoaching.nl

Bereikbaarheid

Onze praktijk voor coaching en therapie is gevestigd in America (Horst aan de Maas, Noord-Limburg) en Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant). Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straat.

Avila  coaching in America is ook goed bereikbaar via openbaar vervoer vanuit Horst-Sevenum (trein) en buslijn 279, op fietsafstand van Venray.
Avila coaching in Heeswijk-Dinther is bereikbaar met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch, of per fiets vanuit Schijndel, Veghel (Meijerijstad), Berlicum, Middelrode, Den Dungen (Sint-Michielsgestel), Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Uden.