06-4347 5558  -    info@avilacoaching.nl

 

Dichterbij komen

45 gedichten, verhalen, oefeningen en sfeervolle foto’s bij levensthema’s.


“Kleine miniaturen als herkenbaar spiegelende puzzelstukken,
om mijmerend te proeven en om zachtjes toe te eigenen.”
(Dirk de Wachter)
---♥---

Een juweel van een bundel!
(NBD-Biblion)
---♥---

Over het boek

In een maatschappij waarin geluk en succes - en tegenwoordig ook fysieke afstand - tot sociale norm verheven lijken te zijn lopen wij het risico dat wij steeds minder goed leren omgaan met de realiteit van het leven. Maar het leven bestaat uit veel meer. Mensen raken in hun leven immers ook emotioneel gewond en worden geconfronteerd met teleurstelling en verdriet. Het is belangrijk dat we ook die kanten van het leven zien en ermee leren omgaan. Dan kunnen we er beter zijn voor elkaar en onze aandacht richten op zin en betekenis in het leven. Dit boek helpt daarbij.

Het boek had ook ‘De helende kracht van gedichten’ kunnen heten. Want als je ervoor open staat kunnen gedichten je gevoel en verbeelding aanspreken en herkenbare ervaringen oproepen. Dat kan het begin van heling zijn.

Gedichten roepen herkenning en ervaringen op, maar vaak zijn ze niet concreet. Wat dit boek bijzonder maakt is dat er verhalen en oefeningen aan de gedichten zijn toegevoegd, zodat je ook echt met de thema’s aan de slag kunt gaan. Je leert om dichter bij jezelf en je emoties te komen en een hoopvolle beweging in gang te zetten van vertwijfeling en geslotenheid naar verbondenheid en liefde. Van sociale afstand dichterbij komen, naar gepast nabij zijn.
 

 

  Bestel het boek

 

Aanbevelingen


“Kleine miniaturen als herkenbaar spiegelende puzzelstukken,
om mijmerend te proeven en om zachtjes toe te eigenen.”
Dirk de Wachter, psychater, hoogleraar

“In dit zeer zorgvuldig, met liefde samengestelde boek komt Harry Vos ook echt dichterbij. Dichterbij dan een auteur doorgaans doet.”
Peter Dalmeijer, NLP-trainer & systemisch werk

“Wat een mooi boek, echt een geschenk aan de zoekende mens!”
Marleen Derks, psycholoog, oprichter Piekerpoli

Recensie NBD Biblion

Een juweel van een bundel met onder meer gedichten die ondersteund worden met prachtige foto’s in kleur en zwart-wit. Het zijn levensthema’s, verpakt in gedichten, verhalen en oefeningen voor een bewuster leven. De zoekende mens kan geraakt worden door de inspirerende teksten. Het blijft niet bij abstractie, want de oefeningen maken de gedachten concreet en toepasbaar. Het is een boek om doorheen te bladeren en stukjes te lezen en de bijpassende foto’s goed te aanschouwen. Oefeningen om je tegenstrijdigheden te ontdekken. Het interne conflict wegens die tegengestelde gevoelens. Leer contact te maken met de realiteit van de dag. Leer bewust te ademen. Leer los te laten. Herken je masker en je schaduw. Leer stil te worden. De vele oefeningen worden eerst ingeleid vanuit een bepaald theoretisch kader. Oefeningen zijn in de sfeer van yoga en mindfulness. Uiteindelijk komt het aan op het antwoord op de vraag ‘Wie ben ik?’ Reflecteer om tot zelfinzicht te komen. Een mooi uitgegeven boek voor mensen die de vanzelfsprekende oppervlakkigheid willen doorbreken. Oblong formaat.
Recensent: Frans Peterse

Lezers zeggen


De preview maakt nieuwsgierig, ik ben onder de indruk van de warmte en openheid van de eerste pagina’s.
---♥---

Ik gebruik bij mijn meditatie elke morgen een stukje uit het boek.
Het brengt me op mooie en inspirerende gedachten.
---♥---

Het is een prachtig boek. De gedichten in het boek raken mijn ziel. 
---♥---


Prachtig!
---♥---

Video

 

Preview

Je kunt er hier vast een voorproefje krijgen van het boek.

 

 Over de auteurs

Harry Vos (1957) is co-auteur van De helende kracht van je emoties en Briljant samenwerken. Sinds 2010 werkt hij als coach en trainer vanuit Avila coaching aan het bevorderen van welzijn en vitaliteit.

Sleutelwoorden daarbij zijn aandacht, bewustwording, persoonlijke groei, communicatie en relaties: ‘Ik geloof dat wij mooie mensen zijn die altijd in ontwikkeling zijn.’

Andrea Luijten (1960) is auteur van De helende kracht van je emoties en werkt als hypno-psychotherapeut, NLP-trainer en coach. Ze houdt ervan haar eigen pad te volgen. Ook in figuurlijke zin. Al vroeg in haar leven raakte ze geïnteresseerd in persoonlijke groei, steeds op een manier die past bij haar eigen wijsheid.

Een levenspad, met vallen en opstaan, waarop ze blijft ontdekken en ook anderen uitnodigt tot het bewandelen van hun eigen weg. 

 
 

Boekgegevens

Titel: Dichterbij komen
Subtitel: Kwetsbaar voelen & krachtig zijn
Auteur: Harry Vos

Fotografie: Andrea Luijten


Uitvoering: Paperback (21,1 x 17,9 cm)
Aantal pagina’s: 227
ISBN: 9789055993550

 

Contactinformatie

Avila coaching
Gerard Smuldersstraat 32
5966 NT America (Horst aan de Maas) 

Jonker Speelmanstraat 10
5473 CB Heeswijk-Dinther (Bernheze)

    Andrea: 06-4347 5558
   Harry: 06-2113 9270
   info@avilacoaching.nl

Bereikbaarheid

Onze praktijk voor coaching en therapie is gevestigd in America (Horst aan de Maas, Noord-Limburg) en Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant). Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straat.

Avila  coaching in America is ook goed bereikbaar via openbaar vervoer vanuit Horst-Sevenum (trein) en buslijn 279, op fietsafstand van Venray.
Avila coaching in Heeswijk-Dinther is bereikbaar met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch, of per fiets vanuit Schijndel, Veghel (Meijerijstad), Berlicum, Middelrode, Den Dungen (Sint-Michielsgestel), Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Uden.