06-4347 5558  -    info@avilacoaching.nl

Andrea-en-Harry

Voor ondersteuning wanneer jij dat nodig hebt

Dandelion

Coaching, psychosociale therapie & hypnotherapie

Strand

Voor heling en welzijn

Ontdek het verhaal achter de naam Avila coaching

In 2009 waren wij bezig met de voorbereidingen voor onze eigen praktijk in Heeswijk-Dinther (later ook America). We wisten goed wat we wilden: mensen op weg helpen om emotioneel en fysiek gezonder te leven, met meer plezier en voldoening in hun leven relaties en loopbaan. We hadden alleen nog geen naam voor ons bedrijf.

Op een dag lazen we een citaat van Teresa van Avila over persoonlijke ontwikkeling wat ons erg aansprak:
 


Het belangrijkste is niet veel nadenken, maar veel liefhebben; doe dus datgene wat de meeste liefde in je wekt.


We herkenden dit meteen: als mensen op zoek zijn naar zingeving blijven ze vaak steken in nadenken, redeneren en analyseren en ze komen er niet uit, terwijl het dan juist zo belangrijk is om contact te maken met je hart en op je gevoel en intuïtie af te stemmen!

Harry werkte in die tijd regelmatig in Duitsland en bleef daar soms ook overnachten. Toen hij een paar weken later ’s avonds in een hotel-restaurant zat te eten, viel hem opeens op dat er in grote letters een citaat van (alweer) Teresa van Avila op de muur geschilderd stond:
 


Zorg goed voor je lichaam, zodat je ziel er graag in woont.


Ook nu viel ons meteen weer een overeenkomst op met onze ervaring; wij hanteren als uitgangspunt dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en elkaar voortdurend wederzijds beïnvloeden. Daarom richten we ons ook op het verbeteren van de lichamelijke gezondheid, omdat we geloven dat mensen daar gelukkiger van worden.

We dachten: ‘Het kan geen toeval zijn, dat we zo kort na elkaar twee citaten van Teresa van Avila tegenkomen die voor ons zo herkenbaar zijn’. En we besloten om ons bedrijf Avila coaching te noemen.

Over Teresa van Avila

Teresa van Avila (1515-1582), vrouw, mystica en kerklerares, betoogde onder andere dat zij haar eigen innerlijke verbinding had met het goddelijke. Daar was volgens haar geen bemiddeling van een priester voor nodig. Ze volgde zo veel mogelijk haar eigen weg en leefde volgens haar eigen waarden. Dit werd haar destijds niet altijd in dank afgenomen. Teresa van Avila heeft ons voorgeleefd om je eigen hart te volgen, onafhankelijk van wat anderen daarvan denken.

Haar oorspronkelijke geest is nog steeds een inspiratiebron voor velen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een artikel over Teresa van Avila dat in mei 2011 verscheen in Happinez, waarin zij de ‘oermoeder van persoonlijke groei’ wordt genoemd.

Avila coaching is gevestigd in Heeswijk-Dinther, gemeente Bernheze (Noord-Brabant).

Contactinformatie

Avila coaching
Gerard Smuldersstraat 32
5966 NT America (Horst aan de Maas) 

Jonker Speelmanstraat 10
5473 CB Heeswijk-Dinther (Bernheze)

   Andrea: 06-4347 5558
   Harry: 06-2113 9270
   info@avilacoaching.nl

 

Bereikbaarheid

Onze praktijk voor coaching en therapie is gevestigd in America (Horst aan de Maas, Noord-Limburg) en Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant). Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straat.

Openbaar vervoer
Avila  coaching in America is ook via openbaar vervoer bereikbaar; vanaf station Horst-Sevenum (trein) is het een korte fietsafstand (± 15 minuten) met de OV-fiets.
Avila coaching in Heeswijk-Dinther is bereikbaar met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch, of per fiets vanuit Schijndel, Veghel (Meijerijstad), Berlicum, Middelrode, Den Dungen (Sint-Michielsgestel), Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Uden.