Hypnotherapie

Wij gebruiken hypnose of hypnotische trance om naar de oorzaak van je klachten te gaan. Heb je stress, ben je somber of word je soms overweldigd door je emoties? Heb je last van je lijf? Met hypnotherapie kunnen psychische en emotionele problemen en somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK) bij de oorzaak worden aangepakt. 

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen (evidence based) methode. Omdat je klachten bij de oorzaak aanpakt, kun je negatieve patronen, emoties en overtuigingen ombuigen naar meer welzijn en kom je lekker in je vel te zitten. 

Voor traumaverwerking en gedragsverandering, die ook effectief bij fysieke klachten, zoals prikkelbare darmsyndroom, benauwdheid en hoofdpijn en ter ondersteuning bij gediagnosticeerde ziektes. Problemen worden in een diepere laag, in het onderbewuste, aangepakt, met blijvende resultaten. 

Hypnose

Je onderbewuste bepaalt voor 95% je gedrag. Als je wilt echt wilt veranderen en zaken bij de oorzaak wilt aanpakken is hypnose zeer effectief. Bij hypnotherapie is je aandacht is naar binnen gericht en je maakt contact met een diepere laag in jezelf, je onderbewuste, waar de therapie plaatsvindt. Met hypnose wordt toegang tot het onderbewuste mogelijk en kunnen mentale, emotionele en fysieke klachten bij de oorzaak worden aangepakt. Met hypnotherapie krijg je grip op je emoties en helpt je je gedrag te veranderen, negatieve patronen te doorbreken, waardoor je vrij wordt om je eigen koers te bepalen. 

 


Hypnotherapie kan worden ingezet bij de behandeling van problemen zoals:

 • angsten, stress
 • aanhoudende somberheid, depressie
 • ongewenste gewoonten zoals roken en eetverslaving
 • afvallen, aanpakken van emotie-eten
 • relatieproblemen, relatieverslaving
 • emotionele problemen
 • verwerken van trauma's
 • hoofdpijn, migraine
 • hartkloppingen
 • spierpijnen, nekpijn, rugpijn
 • maag- en darmproblemen, prikkelbare darmsyndroom (PDS)
 • fibromyalgie
 • als mentale ondersteuning bij gediagnosticeerde ziektes
 • ter versterking van het immuunsysteem

 

 "Vanaf vorige week lukt het me ineens vrij eenvoudig om niet meer te snacken. Ik vul nu iedere dag in met zaken die me blij maken. Ik neem meer tijd voor mezelf. Er is heel veel ten goede veranderd en ben daarvoor heel dankbaar!"
Saskia, Sint-Michielsgestel (Noord-Brabant)
---♥---

 


Sleutel tot je onderbewuste

Je onderbewuste bevat een rijkdom aan informatie over jezelf en al je ervaringen en mogelijkheden. Met deze erkende therapie ontsluit je de toegang tot een enorm potentieel aan helende vermogens die in jezelf verborgen liggen. Deze hulpbronnen kun je inzetten om ongewenste patronen te doorbreken, negatieve overtuigingen over jezelf om te zetten, je lichaam te herstellen en je doelen te bereiken.

Wij zijn hypnotherapeuten en werken o.a. met Ericksoniaanse hypnose. Deze zijn ontwikkeld door Milton Erickson en vormen een doorbraak in het therapeutisch werk. Het is een vriendelijke, respectvolle en ethische benadering om met het onbewuste van mensen te communiceren. Het helpt je om je onbewuste wijsheid en kracht bewust toe te passen in je leven. Afhankelijk van de vraag zetten wij hypnose in als een op zichzelf staande behandelmethode of als ondersteuning bij andere methoden.

  

 "De hypnotherapie en andere psychotherapeutische methoden heeft mij geholpen zaken uit het verleden te verwerken. Ik word niet meer zo overspoeld door mijn emoties en ik sta nu met meer zelfvertrouwen in het leven. Ongelooflijk hoeveel lichter ik me nu voel"
Marieke, Veghel (Meierijstad, Noord-Brabant)
---♥---

 

 

Verandering is mogelijk. Wil je weten of hypnotherapie iets voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek:Neem contact met ons op 

 

Onze praktijkruimte bevindt zich in Heeswijk-Dinther, (Bernheze, Noord-Brabant). Vergoeding zorgverzekeraars mogelijk, afhankelijk van uw zorgpolis.

Wij zijn lid van de beroepsorganisaties:

logo viv 20RBCZ-logo

Hypnose heeft zich bewezen, ook binnen de reguliere medische wereld. Kijk eens naar de uitzending van de NOS:

 

 Hypnose op recept

  

 

Raadpleeg bij lichamelijke klachten ook altijd je huisarts of specialist. Voor zakelijke coaching werken wij op locatie in de regio Den Bosch en Vught, Eindhoven, Oss, Helmond, Zaltbommel, Tilburg, Nijmegen, Venlo en Weert. Trainingen bieden wij landelijk ook op locatie aan. Onze praktijk is goed bereikbaar via openbaar vervoer (buslijn 158) vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Veghel, Uden, Heesch, Den Dungen, Middelrode, Berlicum (Sint-Michielsgestel), Nistelrode en Vorstenbosch (Bernheze).