Hypnotherapie

Met hypnose kunnen psychische en emotionele problemen en somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK) bij de oorzaak worden aangepakt. 

De methode is ook effectief bij fysieke klachten, zoals prikkelbare darmsyndroom, benauwdheid en hoofdpijn en ter ondersteuning bij gediagnosticeerde ziektes. Problemen worden in een diepere laag, in het onderbewuste, aangepakt, met blijvende resultaten. 

Je onderbewuste bepaalt voor 95% je gedrag. Als je wilt echt wilt veranderen en zaken bij de oorzaak wilt aanpakken is hypnose zeer effectief. Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van een lichte trance. Het gaat daarbij om een natuurlijk verschijnsel wat lijkt op de ervaring die je hebt als je dagdroomt of helemaal opgaat in een spannende film of een boek. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar, je aandacht is naar binnen gericht en je maakt contact met een diepere laag in jezelf, je onderbewuste, waar de therapie plaatsvindt. Met hypnose wordt toegang tot het onderbewuste mogelijk en kunnen mentale, emotionele en fysieke klachten bij de oorzaak worden aangepakt.

 


Hypnotherapie kan worden ingezet bij de behandeling van problemen zoals:

 • angsten, stress
 • aanhoudende somberheid, depressie
 • ongewenste gewoonten zoals roken en eetverslaving
 • relatieproblemen, relatieverslaving
 • emotionele problemen
 • verwerken van trauma's
 • hoofdpijn, migraine
 • hartkloppingen
 • spierpijnen, nekpijn, rugpijn
 • maag- en darmproblemen, prikkelbare darmsyndroom (PDS)
 • als mentale ondersteuning bij gediagnosticeerde ziektes
 • ter versterking van het immuunsysteem

 
HypnoseSleutel tot je onderbewuste

Je onderbewuste bevat een rijkdom aan informatie over jezelf en al je ervaringen en mogelijkheden. Met deze erkende therapie ontsluit je de toegang tot een enorm potentieel aan helende vermogens die in jezelf verborgen liggen. Deze hulpbronnen kun je inzetten om ongewenste patronen te doorbreken, negatieve overtuigingen over jezelf om te zetten, je lichaam te herstellen en je doelen te bereiken.

Wij zijn hypnotherapeuten en werken o.a. met Ericksoniaanse hypnose. Deze zijn ontwikkeld door Milton Erickson en vormen een doorbraak in het therapeutisch werk. Het is een vriendelijke, respectvolle en ethische benadering om met het onbewuste van mensen te communiceren. Het helpt je om je onbewuste wijsheid en kracht bewust toe te passen in je leven. Afhankelijk van de vraag zetten wij hypnose in als een op zichzelf staande behandelmethode of als ondersteuning bij andere methoden.

 

Verandering is mogelijk. Wil je weten of hypnotherapie iets voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek:Neem contact met ons op 

 

Onze praktijkruimte bevindt zich in Heeswijk-Dinther, (Bernheze, Noord-Brabant). Vergoeding zorgverzekeraars mogelijk, afhankelijk van uw zorgpolis.

Wij zijn lid van de beroepsorganisaties:

logo viv 20RBCZ logo def 2013 breed LC

Hypnose heeft zich bewezen, ook binnen de reguliere medische wereld. Kijk eens naar de uitzending van de NOS:

 

 Hypnose op recept

  

 

Raadpleeg bij lichamelijke klachten ook altijd je huisarts of specialist. Voor zakelijke coaching werken wij op locatie in de regio Den Bosch en Vught, Eindhoven, Oss, Helmond, Zaltbommel, Tilburg, Nijmegen, Venlo en Weert. Trainingen bieden wij landelijk ook op locatie aan. Onze praktijk is goed bereikbaar via openbaar vervoer (buslijn 158) vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Veghel, Uden, Heesch, Den Dungen, Middelrode, Berlicum (Sint-Michielsgestel), Nistelrode en Vorstenbosch (Bernheze).