Omgaan met grenzen - Territoriumleer

Gezonde grenzen zijn belangrijk om onderscheid te kunnen maken tussen welke behoeften zijn van mij en welke van jou, tussen gisteren, vandaag en morgen. Met gezonde grenzen kun je jezelf verbinden met de ander zonder zelf te verdwijnen, je kunt samenwerken zonder gevoelens van opoffering. Je kunt je autonoom voelen en toch verbonden. 

In de cursus Omgaan met grenzen ga je jezelf verdiepen in de vaak onbewuste drijfveren van je automatische reacties. Je krijgt inzicht in het effect van het menselijk territoriumgedrag, dat ons vanuit het onderbewuste stuurt om onze gevoelens en behoeften te vervullen. Onze automatische reacties om ons gebied te verdedigen, af te bakenen of groter te maken beïnvloeden onze gevoelens en behoeften op het gebied van identiteit, veiligheid en vrijheid. En zijn daarmee ook belangrijke aspecten in de samenwerking met anderen.

Je leert om beter te luisteren naar de signalen en impulsen van je lichaam, je van daaruit bewust te worden van waar het in de kern om gaat en daarover zelfverzekerd te communiceren. 

 

Avila coaching is het instituut bij uitstek voor cursussen op het gebied van communicatie en bewustwording. Wij organiseren regelmatig trainingen Verbindend communiceren / Geweldloze communicatie in onze praktijkruimte in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant).

De praktijk is goed te bereiken met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Veghel (Meierijstad), Sint-Michielsgestel, Uden, Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch. Wij kunnen ook op locatie trainingen verzorgen in de regio Den Bosch, Zaltbommel, Oss, Uden, Nijmegen, Eindhoven, Helmond, Weert, Tilburg, Breda.