06-4347 5558  -    info@avilacoaching.nl

Emotionele balans

Emoties, zoals angst, verdriet of boosheid, horen bij het leven, ze komen en ze gaan. Ze geven je vaak een waardevol signaal of horen bij het verwerken van een gebeurtenis in je leven.

Soms kan een emotie je echter overspoelen of weet je dat de emotie eigenlijk niet in verhouding staat tot wat er in het heden gebeurt.

Er is dan meestal sprake van een emotionele lading vanuit ervaringen in het verleden.

Als de emotie je niet helpt (niet functioneel is) of je zelfs remt of blokkeert, kan de onderstaande oefening een mooi hulpmiddel zijn om te helen en je weer emotioneel in balans te brengen.

  1. Denk aan het onprettige gevoel. Voel het in je lichaam. Geef er een score van 1 tot 10 aan. 1 is heel licht en 10 is verschrikkelijk.
  2. Geef het onprettige gevoel een naam. Bijvoorbeeld; verdriet, zorgen, onzekerheid, boosheid, angst. Of misschien iets poëtisch: angstig kind, woeste draak of twijfel-ik. Denk niet te lang na, maar kies een naam die in je opkomt. Dit is een deel van jou.
  3. Denk aan het onprettige gevoel en leg nu je linkerhand op je hart en je rechterhand op je buik. Maak een ronde strelende beweging met je rechterhand over je buik. Zeg de naam van het deel en dan: “Oké, je mag er zijn”. Tel tot 20 terwijl je over je buik blijft strelen en je hand op je hart hebt.
  4. Stel je vervolgens voor dat je aan het strand loopt en je fijn voelt. Zie het voor je, hoor de geluiden en voel in je lijf hoe het is. Zet 20 rustige stappen terwijl je doorgaat met de bewegingen over je buik en je hand op je hart.
  5. Beweeg je ogen vervolgens rustig van links naar rechts (20 keer), zonder je hoofd te bewegen.
  6. Ga na welke score je nu aan je gevoel geeft.
  7. Als je wilt kun je dit meerdere keren herhalen tot je het gewenste resultaat hebt.

 

Contactinformatie

Avila coaching
Gerard Smuldersstraat 32
5966 NT America (Horst aan de Maas) 

Jonker Speelmanstraat 10
5473 CB Heeswijk-Dinther (Bernheze)

   Andrea: 06-4347 5558
   Harry: 06-2113 9270
   info@avilacoaching.nl

 

Bereikbaarheid

Onze praktijk voor coaching en therapie is gevestigd in America (Horst aan de Maas, Noord-Limburg) en Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant). Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straat.

Openbaar vervoer
Avila  coaching in America is ook via openbaar vervoer bereikbaar; vanaf station Horst-Sevenum (trein) is het een korte fietsafstand (± 15 minuten) met de OV-fiets.
Avila coaching in Heeswijk-Dinther is bereikbaar met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch, of per fiets vanuit Schijndel, Veghel (Meijerijstad), Berlicum, Middelrode, Den Dungen (Sint-Michielsgestel), Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Uden.